וורדפרס היא מערכת ניהול התוכן הנפוצה ביותר באינטרנט, שכן במשך שנים רבות, מערכת זו נמצאת על סולם ההצלחה.
דרך הגב מה שאמרתי נתמך על ידי נתונים סטטיסטיים רבים, כמו שתמיד אומרים מספרים תמיד אומרים את האמת
- וורדפרס תומכת ביותר מרבע אתרי האינטרנט בעולם ומשוק מערכות ניהול התוכן היא תומכת כ-60%.
- יותר מ-500 אתרים נוצרים מדי יום על פלטפורמת WordPress.com .
- יש כ -50,000 תוספים במאגר התוספים הרשמי של WordPress, עם יותר מ-1.25 מיליארד הורדות.
- וורדפרס תורגמה ליותר מ-56 שפות ברחבי העולם.
זה רק קצה הקרחון של המערכת הענקית וורדפרס. כמובן שיש מתחרים, אבל אפילו החזקים ביותר כמו דרופל לא יכולים לגשת למספרים כאלה או אפילו חצי מהם.
ומאז ומתמיד כל מה שמצליח יש אויבים שמנסים למזער את הצלחתו ולעליל כמה עלילות שווא, ונכון וורדפרס לא יוצאת מן הכלל. מיתוסים רבים מנסים להקטין את וורדפרס, שמטרתם היחידה היא לערער את המוניטין של וורדפרס ולהפחית את חשיבותה.
מיתוס 1: WordPress הוא לבלוגים ואתרים קטנים ולא מתאים לפרויקטים גדולים
אנשים רבים אומרים שמערכת WordPress מתאימה לבלוגים קטנים ואתרים קטנים ולא מתאימה לאתרים גדולים. וזה ממש מגוחך כי WordPress יכולים לבנות איתה כל פרויקט גדול ולא רק לבלוגים ואתרים קטנים. וההפך הוא הנכון כיום פרויקטים גדולים רק לוקחים אותה כיוון שקל להם אחר כך להכניס איתה תוכן לאתר.
חברות בינלאומיות גדולות כמו סוני מיוזיק ומרצדס משתמשים במערכת וורדפרס.
אתרים אלה מקבלים עשרות אלפי אם לא מאות אלפי ביקורים כל חודש, חברות אלו לא היו משתמשות בוורדפרס אם לא היו מוצאות אותו מתאים עבור האתר שלהם ולא רק עבור אתרים קטנים. וורדפרס יכול ללכת עוד יותר רחוק ולתמוך באתרים שמקבלים מיליוני מבקרים כל חודש, כמו האתר techcrunch.com אשר מדורג במקום 1,017 ברחבי העולם במדד Alexa אם אתה לא מאמין לי לך תבדוק.
הבעיה היא יותר על התשתית והמשאבים שאתה מספק עבור האתר שלך, ולא במערכת עצמה.
מיתוס 2: וורדפרס אין לה תמיכה טכנית חזקה
המיתוס השני כי WordPress אין לה תמיכה טכנית חזקה עבור משתמשים. זה נכון, לא רק עבור וורדפרס, כל הפרויקטים קוד פתוח אין תמיכה טכנית כדי לפתור את הבעיות של המשתמשים, כי מפתחי הפרויקט אינם נדרשים לספק תמיכה כלשהי עבור המשתמשים של פרויקטים אלה. הם לא מוכרים לך את השירות בכסף ולכן לא מחוייבים לתת לך על כך תמיכה.
אבל יש קהילה גדולה בעולם סביב וורדפרס, המורכבת מאלפי משתמשים ומפתחים, שמספקים סוג זה של תמיכה מרצון בחינם, ועונים על שאלות של אחרים ועוזרים להם לפתור את הבעיות שלהם.
מיתוס 3: קשה ללמוד וורדפרס
יש שיאמרו כי וורדפרס היא מערכת קשה ללמידה ורובם ככולם לא מבינים בבניית אתרים ולכן אומרים את הדבר הזה כי אם הם היו רואים מערכות אחרות הם היו מבינים שזאת המערכת הכי פשוטה וקלה לתפעול שוטף של האתר אחרי שהבונה האתרים בונה לך אותו.
דרופל וג'ומלה לדוגמא כמעט כולם מסכימים שהם לא מתאימים למשתמשים שהתחילו את האתר הראשון שלהם עבור העסק, במיוחד דרופל. לי אישית אין כל בעיה עם המערכות האלו ואוהב אותן אבל אוהב יותר את וורדפרס.
אלה עובדות שמאשרות כי מערכת WordPress היא הכי טובה להיות נגישה למשתמשים מכל הרמות. התקנת תוספים ותבניות ב- WordPress יותר פשוטה וקלה מכל מתחרה אחר, וזה כמעט מה שמשתמשים עושים על וורדפרס.
אם המשתמש הוא מפתח אתרים ורוצה לפתח פלאגינים או תבניות, הוא לא ימצא סביבת תוכנה טובה יותר וקהילת טובה יותר כמו הקהילה של וורדפרס כדי לעזור לו. רק ב-YouTube יש מאות קורסים מיוחדים עבור WordPress המיועדים למפתחים ואיכות מעולה שלהם דומה לאיכות וערך של קורסים בתשלום.
מיתוס 4: וורדפרס אינו בטוח ואינו מאובטח
השאלה שאני רוצה לשאול כאן היא: האם יש 100% אתרים ותוכניות בטוחות ? אני לא חושב כך.
אם וורדפרס חשוף להתקפות יתר על ידי אקרים בגלל שהיא תכנית מפורסמת שמשתמשים בה רוב האתרים, ולמרות ניסיונות רבים על של אקרים לפרוץ אתרים שבנוים על וורדפרס מבחן התוצאה אומר שהרוב המכריע של ניסיונות הפריצה כושלים, וגם אם נפרץ אתר כזה או אחר ישר מפתחי הקוד עושים בו שיפור ומעדכנים וחוסמים את הפריצה מה שלא קיים במערכות רבות בשוק.
רוב הפריצות נגרמות על ידי אקרים שמציעים פלאגינים או תבניות בחינם לשימוש, ובכך חודרים לאתר ומבצעים בו את הפריצה המסקנה היא לקנות פלאגינים אמינים או להתקין רק פלאגינים מאושרים מהקהילה של וורדפרס.
לסיכום:
המערכת התוכן לניהול אתרים ובניית אתרים וגם לקידום אתרים הטובה ביותר בעולם היא ללא ספק וורדפרס אני אישית ממליץ לכולם לבחור בה לאתר שלהם ולהוביל את האתר שלהם בטכנולוגיה שמתפתחת ומתעדכנת כל יום ויום.